Til forsiden
Forside
Begrebsforklaringer
Interaktionsdatabasen.dk
Hvem står bag
Dit ansvar
Spørgsmål og svar
Kontakt
Interaktionsoplysninger
  Du har søgt på følgende:
Foretag ny søgning Foretag ny søgning   
1. Præparat: Marevan - Aktivt indholdsstof: warfarin
  Interaktionsoplysninger for warfarin og selexipag
Kombinationen kan anvendes.
Kombinationen kan anvendes.
Konklusion
I et studie med raske frivillige medførte selexipag (400 mikrogram to gange dagligt) ikke nogen forandringer i eksponeringen for S-warfarin eller R-warfarin  efter en enkelt dosis af 20 mg warfarin. Selexipag påvirkede ikke warfarins  virkning på INR.
Klinisk betydning
ingen
Dokumentationsgrad
dokumenteret
Stofgrupper
vitamin K antagonister, perorale
   phenprocoumon, warfarin
 
blodplade-aggregationshæmmere excl. heparin
   abciximab, cangrelor, clopidogrel, dipyridamol, epoprostenol, eptifibatid, iloprost, prasugrel, selexipag, ticagrelor, treprostinil, vorapaxar
Klasseeffekt

Der formodes ingen klinisk relevant farmakokinetisk interaktion mellem warfarin og clopidogrel. Warfarin og clopidogrel har en synergistisk effekt på koaguleringssystemet og ved samtidig behandling øges risikoen for blødning 2-3 gange. Behandling kan dog være nødvendig ved høj-risikopatienter. Den øgede blødningsrisiko kan ikke monitores med INR, da clopidogrel ikke påvirker koagulationsfaktorerne.

Et studie viste ingen farmakokinetisk interaktion mellem warfarin og treprostinil.

Ifølge produktresume for vorapaxar, er der ikke set farmakokinetiske eller farmakodynamiske interaktioner mellem warfarin og vorapaxar, men den kliniske erfaring er begrænset.

I et studie  medførte selexipag ikke nogen forandringer i eksponeringen for S-warfarin  eller R-warfarin  efter en enkelt dosis af 20 mg warfarin. Selexipag påvirkede ikke warfarins farmakodynamiske virkning på INR.

Der er i litteraturen ikke lokaliseret yderligere referencer omhandlende interaktioner med warfarin/phenprocoumon og trombocytfunktionshæmmende midler.

Litteraturgennemgang - Vis
Referencer - Vis
 Lægemiddelstyrelsen · Axel Heides Gade 1 · 2300 Kbh S · Tlf. 44 88 95 95 · interaktion@dkma.dk